onsdag 18 februari 2009

Har någon sett normalkonjukturen?

Jag blir så arg när jag hör Mona Sahlin stå och berätta att hon hade minsann hade sett till så att det pumpades in pengar i Saab för längesen om hon fick bestämma. Vad hon däremot undvek att svara på var hur man kunde försvara en sådan aktion om det ändå går åt skogen för Saab och/eller bilindustrin. Det var mycket man skulle tänka på löntagarna, man skulle satsa på en det ena än det andra.

Heja borgarna som tar det lite kyligt och inte slänger ut våra skattepengar bara för att GM ropar. För ingen skall tro att GM bryr sig för 5 öre om Sverige (utom möjligen att det kan gå att plocka pengar från oss). Amerikanska företag har en mycket synisk syn på personal och vinster mm, så när det kommer till kritan kanske det ända en tillförsel av pengar ger är att hålla GM ej Saab vid liv ytterligare ett tag.


Idag skall vi rädda Saab, blir det Volvo imorgon och hur blir det med Stora Enso, Sandvik, Kockums och alla andra företag som permitterar och riskerar att läggas ner? Hur mycket har vi råd att rädda?

Jag är förresten fortfarande förkyld, ingen som har en dunderkur som inte inkluderar baksmälla.

See Yaa

Inga kommentarer: