torsdag 19 februari 2009

Det finns en knapp man kan stänga med

Förr i tiden (låter väl som en härlig början) hörde man ofta folk gnälla över TV-programmen. Då på den gamla goda tiden hade vi bara 2 kanaler att titta på. I delar av Skåne fick man 3 kanaler eftersom man kunde se dansk TV också. Det kan vem som helst räkna ut att titta på TV var nytt, spännande och man förväntade sig att det alltid skulle vara bra TV oxå. Att ord som skandal och katastrof inte var överdrifter på den tiden då intresset för TV var högt har jag full förståelse för.
Man ville hela tiden få mer och roligare/bättre/trevligare program. Ordet Zappa var fortfarande inte bekant för svenska folket och man hörde historier om att i Amerika hade dom flera 100 kanaler att välja mellan..

Men då på den gamla goda tiden så brukade standardsvaret vara: det finns en knapp på TV'n som du kan stänga av med. Visst gnälls det idag också på dålig TV, men det är inte många som sitter kvar och lider sig igenom dålig TV längre, man zappar raskt vidare till något som passar en bättre.

Därför blev jag ytterst förvånad av att upptäcka att samma typ av fenomen finns i bloggvärlden. Det kallas bloggkrig eller så gömmer det sig under kommentarer. Att vissa bloggare, typ Blondinbella, Rossing, Gynning, Katrin Zytomiorska m.fl, får räkna med påhopp och negativa kommentarer är inget konstigt det hänger ihop med att dom har blivit offentliga personer.

Men jag pratar om vanliga personer som inte hänger sig åt offentlighet, inte bloggar för att tjäna pengar eller för att skapa någon uppmärksamhet kring sin egen person. Börjar man läsa kommentarerna så hittar man inlägg som försöker förlöjliga bloggaren, direkta angrepp på person och diverse olika tillmälen. Varför i hela fridens namn bryr man sig om att kommentera om man inte gillar den som bloggar, varför läser man bloggen överhuvudtaget? Ännu värre är dom som läser en blogg och sen hela tiden försöker göra sig lustig över den i sin egen blogg...

Så jag har ett tips till alla dom som inte gillar en bloggare: Det finns ett litet kryss längst upp till höger, tryck där och du slipper utsätta dig för en dålig blogg. Skulle bloggen ändå förfölja dig och den envisas med att återkomma på din dator så kan du faktiskt spärra adressen, det är dock lite mer komplicerat men fråga någon i din omgivning som är hemma på datorer så hjälper dom dig säkert.

See Yaa

Inga kommentarer: