torsdag 11 september 2008

Cyklister saknar hjärna?

Läste i tidningen idag att allt fler använder cykelhjälm, men det går bara långsamt framåt. Fortfarande bryr sig inte mer än två cyklister av tio om att skydda knoppen.


Vem bryr sig.. varför är det ingen som frågar varför dom tycker att det är deras rättighet att använda trottaren som cykelbana.

Igår kom en liten familj; mamma med barn i barnstol där bak och vid sidan en mindre kille på ca 5 år. Alla iförda hjälm och framförde sina cyklar på trottaren, vidare cyklade dom över övergångsstället för att fortsätta cykla på trottaren på andra sidan..
Vad tänker man med då - mamman behöver ingen hjälm för hon har ingen hjärna uppenbarligen att skydda. Om man anser att barnet inte är stort/moget nog att vistas i trafiken så kanske man allvarligt skall överväga alternativa transportsätt med sina barn.

Vidare kan man läsa: – Ett sätt är att dela ut gratis cykelhjälmar på villkor att mottagaren förbinder sig att använda den. Det är också bra att föregå med gott exempel.

När börjar dom dela ut cykelvett till våra cyklister, lyckas dom med det behöver dom inte fundera över vilka som använder hjälm, för det kommer nog dom flesta cyklister göra när dom slutar använda trottoaren som cykelbana, för då måste dom ju hux flux vistas ute i den "farliga" trafiken.

See Yaa

Inga kommentarer: