torsdag 24 september 2009

Hotell Skansen Färjestaden

Härom helgen passade vi på att besöka sonen som läser på Öland. Vi har tidigt upptäckt att många hotell tydligen tror att hundägare av någon anledning gillar att bo i sunkiga rum, därför har jag tagit som vana att alltid ringa innan och fråga vilken typ av rum dom erbjuder resande med hund. På Hotell Skansen i Färjestaden så berättade dom att det var typ standard rum och absolut inga sunkiga rum.

Rummet var ca 8m2 förutom 2 sängar fanns en pinnastol, avlastningsbord för resväska. Vi betalade 1050 kr/natt + 100 kr/natt extra för hunden och för det fick vi en filt på golvet och en matskål med hundgodis i.

Någon stans att packa upp kläderna fanns inte det fanns bara en hängare med 2 st klädhängare och 2 st hängare för kjol.. inte en krok så långt ögat nåde så jackor mm är inget man förväntas hänga ifrån sig i detta rum. Till på köpet fick man även en muggig lukt som satte sig i kläderna så allt fick tvättas när vi kom hem. Som tur var så var vädret underbar så vi behövde inte tillbringa mer tid än nödvändigt på vårt rum.

2:a kvällen tyckte vi det kunde passa att äta på hotellet, det är praktiskt när man reser med hund. Vi bokade alltså bord på em och fick besked på att dom hade bara platser i matsalen inte i restaurangen, så då frågar man så klart om det är samma meny och det var det.

När vi kommer till matsalen på kvällen så förstår man varför dom skiljer på restaurangen och matsalen. I matsalen bemödar man sig inte ens om att försöka göra det trevligt. På bordet ligger en papperslöpare, besticken ligger på servetten - känsla vanligt jävla lunch-hak.
I den andra delen hade man orkat lägga på vita dukar, göra trevliga servettvikningar, dukat med snygga glas, blommor osv - men jag blev inte förvånad det kostade lika mycket att äta enkelt som att känna sig lite ompysslad. Men som tur var vädret var på vår sida så vi åt färdigt och flyttade ut istället.

Summa en helg på Hotell Skansen i Färjestaden är absolut inget jag rekommenderar i synnerhet inte om du reser med hund!

Inga kommentarer: